KANDIDATENLIJST GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

Klik hier voor de volledige lijst in PDF-formaat.

Op de ALV van 30 oktober jl. is de kandidatenlijst door de leden van de VVD Enschede vastgesteld. In de bovenstaande link vindt u de kandidaten en hun motivatie. Hieronder vindt u alle kandidaten, met een tekst en youtube-film waarin zij zich aan u voorstellen.

1. René Kreeft

Mijn naam is René Kreeft, ik ben getrouwd met Daniëlle en ben vader is René van Danique, Floris en Fleur. Sinds 2000 ben ik actief als ondernemer. Als geboren en getogen Enschedeër ben ik trots op onze stad. In de afgelopen jaren heb ik mij daarom als vicevoorzitter met veel plezier ingezet voor onze afdeling en ook als voorzitter van het Bewoners Team Stroinkslanden.
 
In en met onze liberale fractie wil ik graag samenwerken aan een duidelijker en steviger ichtbaarheid van onze standpunten in beleid en besluiten. Dit vanuit een oprechte betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Het gaat nu goed, maar het kan en moet beter! 

2. Anneke Broekman-Veltman

Anneke Broekman, sinds 2002 raadslid voor de VVD en vanaf 2010 fractievoorzitter en vice-voorzitter van de gemeenteraad. Ik woon sinds 1978 in Enschede, hier getrouwd en kinderen gekregen, gewerkt in het onderwijs en de stad in mijn hart gesloten. 
 
Ik vind dat de VVD in het bestuur van onze stad hoort, vanuit verantwoordelijkheid, maar ook om met lef en daadkracht de toekomst nog liberaler te kleuren. 
 
Ik ben er voor de stad en graag van de partij! 

3. Roelyn van der Hoek

Mijn naam is Roelyn van der Hoek en ik woon in Boekelo. Ik ben 34 jaar oud en werkzaam op de Universiteit Twente.

Ik heb het altijd als een meerwaarde ervaren om in meer dan één discipline werkzaam te zijn. Vandaar dat ik mij de afgelopen 7 jaar als VVD raadslid vol enthousiasme heb ingezet voor onze gemeente. Speerpunten waren en zijn: goede infrastructuur, investeren in de lokale economie en behoud van het groene buitengebied.

Ik ben zeer gemotiveerd om er – met behulp van mijn ervaring – nog een raadsperiode de schouders onder te zetten.

4. Jeroen Diepemaat

Ondanks mijn jonge leeftijd van 24 jaar heb ik al veel politieke ervaring op mogen doen. Ik was landelijk voorzitter van de JOVD, ben voorzitter van de Europese liberale jongeren en zittend raadslid.
 
Mijn motto is: Enschede moet vooruitgaan en niet stilstaan. Dat gold toen ik de afgelopen vier jaar het woord voerde over verkeer en ervoor zorgde dat de Molenstraat tweerichtingsverkeer bleef. Dat geldt ook nu bezuinigingen nodig zijn. De gemeente moet kleiner, de lasten niet omhoog en wat we doen moet beter. De VVD kan dat voor elkaar krijgen. Ik breng daarin een kritische geest en een scherpe tong mee. 
 

5. Jan de Lange

Jan de Lange, 67 jaar en sinds een jaar gestopt met mijn werk, detailhandel in herenkleding. Sinds 1968 woon ik in Enschede, waar ik in 1973 een herenkledingzaak opende.

In vele en diverse besturen ben ik actief geweest en politiek geïnteresseerd , bijna 40 jaar lid van de VVD. Het raadlidmaatschap vind ik een mooie uitdaging, vooral in deze tijd, waarin weinig ruimte is voor “leuke” dingen en er ingrijpende keuzes gemaakt dienen te worden. Mijn ervaring en kennis zijn hierbij van grote waarde. Nu heb ik mijn handen vrij om meer en actiever met politiek en besturen aan de gang te gaan.

6. Joost Nijhuis

Ik ben Joost Nijhuis, geboren en getogen in Lonneker en na een verblijf in het Westen alweer ruim 24 jaar Enschedeër. Zelfstandig ondernemer, getrouwd, vader van 3 dochters en politiek zeer betrokken bij mijn eigen stad. Actief in de KC-Overijssel. 
 
Vijf jaar geleden, met het gedonder met Wilders en Verdonk, heb ik besloten lid te worden, om zo te garanderen dat er een partij blijft waar iedere liberaal (en ikzelf !) op wil blijven stemmen. 
 
Mijn doel is om het liberale erfgoed in Enschede maximaal te vertalen in een leefbare stad, waarin bewoners zich geborgen weten in ieder opzicht. 
 
Meer weten? Bel of mail, of spreek me persoonlijk aan. 
 

7. Laurens Wassen

Als leider neem ik verantwoordelijkheid en ben resultaatgericht. Hoofdlijnen vind ik het belangrijkst om in onderhandelingen altijd overeind te houden. Levelen en scheiden van hoofd- en bijzaken geven mij hierin een sterke positie . Door de “klant” te betrekken in de oplossing creëer ik draagvlak. Hierdoor zijn mijn behaalde resultaten altijd win-win-resultaten gebaseerd op gelijkwaardigheid.
 
Zo heb ik klantenservicecentra en de Wijkraad-Zuid-Oost neergezet en draagvlak voor Central-Park-Diekman gevonden. Deze bewezen maatschappelijke en zakelijke resultaten geven mij de noodzakelijke basis om als raadslid meerwaarde te bieden. Als raadslid ben ik fulltime per week beschikbaar om ondermeer zelf liberale initiatieven te ontplooien. 
 

8. Bram ten Have

Mijn naam is Bram ten Have, 45 jaar, komend uit een middenstandsfamilie in de Achterhoek. Vanaf mijn HBO studies (1985-1993) woon ik in Enschede. Momenteel werk ik voor een internationaal bedrijf voor grootzakelijke klantcontactcenter oplossingen, maar ik heb werkervaring vanuit verschillende branches. Naast vele bestuurswerkzaamheden heb ik de afgelopen jaren deelgenomen aan verschillende commissies in Enschede. (Op dit moment de werkgroep “Veranderende Schooltijden” en de commissie “Wijkbudgetten Glanerbrug”.)

Qua karakter ben ik van “regelneef” meer het type “bemiddelaar/onderhandelaar” geworden. Gedreven en gemotiveerd zal ik altijd blijven.

Voor de VVD wil ik mijn brede achtergrond en liberaal gedachtegoed optimaal inzetten.

9. Fred Deuzeman

De laatste tijd droom ik hoe langer hoe meer. Dat we genoeg geld zouden hebben om als gemeente een goede invulling aan de komende nieuwe WMO te geven. Met alle transities die er aan staan te komen moeten we als VVD weten waar we staan. Als huidig raadslid heb ik me de laatste jaren steeds verder verdiept in de problematiek die op ons afkomt. Ik hoop dat u me de kans geeft om dat in de nieuwe raadsperiode verder uit te diepen!

Wilt u mijn achtergrond weten, kijk op www.freddeuzeman.nl. Dank u wel!

Lijstduwers:

10. Jan Paul van Woensel

11. Jan Willem Foppen

12. Vincent Braun

13. Susan Enklaar-Volk

14. Ad Heijne

15. Peter te Boome

16. Marloes Kuipers

17. Jan Hoogendam

18. Geert Haisma

19. Els Koopmans-Roeloffzen

20. Jan Gerritsen

21. Nico Gerzee

22. Lisette van den Biesen

23. Rachel Denneboom

24. Arnold Enklaar

25. Belinda Schurink

26. Herman Kromhof

27. Elsberth Dirkzwager-Menko

28. Mirjam Bult-Spiering

29. Freek Wesseling

30. Jeroen Hatenboer

Reacties (9)

You have done what a awesome publish. I really satisfied to discover this web page. Keep discussing such types of things here. Visit my website and you can buy anti fatigue mats related products.
http://www.antifatiguemattingco.co.uk/Rubber-Matting/Anti-Fatigue-Mats

The complete link in conjunction with as soon as my wife and i portion goodye to help you in addition compose-up problems. used cars northwest

I hope people must happy to find this website. This website have a lot great post. Continue to sharing this post. Thanks a lot for it. gym flooring 4 kitchen

Broekman herkozen tot 650-987 Practice Tests fractievoorzitter, met name om de continuïteit en stabiliteit te 642-997 Practice Tests waarborgen. René Kreeft is verkozen tot vice-fractievoorzitter. René en Anneke vormen samen met Jeroen Hatenboer de delegatie voor de coalitieonderhandelingen. 70-533 Practice Tests

Earned intended for unique musts, The exact connect along with when my partner and i well-being locate great at provided any body undoubtedly propitious consequently total. Building Cleaning in Dubai

That turned out created in order to styling renounces to the Oriental cookware Indian native Enterprise furthermore upcoming as well as enhance some type of cost in terms of scouts to help you step the exact cost. volvo android

What an extraordinary site, thank you for giving me a chance to remark on it.
Lose weight belly dancing

These essay writing services can be addictive in the sense that you totally cease to follow through on any of your essays. Students use this site http://topaussiewriters.com/assignmentcentre-com-au-review/ for the puropse of writing online eassys and as well as help of the every subject. You become a transit student, in the sense that you are not fully participant in the schools programs.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Refresh Geef de karakters in die u in de afbeelding ziet.
Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.